Producten

 

Nieuwbouw

Wilt u een machine bouwen maar heeft u geen besturingskennis? Bij Hariac bent u aan het goede adres. Hariac heeft meer dan 20 jaar ervaring met machine besturingen. We zijn gespecialiseerd in CNC-besturingen PLC-besturingen,(servo) aandrijvingen, communicatie software en SCADA systemen.

Wij kunnen u ondersteunen bij de keuze welke besturing het beste bij uw machine past. Is een CNC-besturing nodig of zijn er voor deze machine andere oplossingen welke meer geschikt zijn?

Hariac geeft niet alleen adviezen, ook voor het samenstellen van de besturing, het schrijven van de software en de inbedrijfname kunt u bij Hariac terecht.

 

Retrofit

Als de conditie van de mechanische onderdelen van uw (verspanende) machine nog in goede staat zijn maar de besturing en/of aandrijvingen steeds meer problemen geven of reservedelen steeds moeilijker verkrijgbaar zijn dan is een retrofit misschien de oplossing voor u.

Bij een retrofit wordt de CNC-besturing vervangen door een nieuwe besturing. Afhankelijk van de toestand worden ook de aandrijvingen en overige elektrische componenten vervangen. Het resultaat is een machine met moderne CNC-besturing waarmee u weer vele jaren betrouwbaar kunt produceren.

 

Natuurlijk moet de verhouding tussen de kosten van een retrofit altijd afgezet worden tegen de vervangingswaarde van de machine en niet te vergeten de algehele staat van de machine. Als er behalve de retrofit, revisie van machinedelen nodig is, dan moet dit in de afweging worden meegenomen.

 

Over het algemeen geldt dat een retrofit vooral interessant is voor machines waarbij de vervangingswaarde groot is of voor speciaal machines welke niet of moeilijk verkrijgbaar zijn.

 

Modificatie / Optimalisatie

Als uw machines niet optimaal produceren of er is veel machinestilstand, dan kunnen eenvoudige wijzigingen het rendement van de machines vaak aanzienlijk verbeteren. Soms kan een machine monitoring systeem inzicht geven. In andere gevallen kunnen aanpassingen of uitbreidingen in de machinebesturing het gewenste resultaat geven. Hariac heeft de kennis in huis om samen met u de machines te optimaliseren en zo het rendement van uw machines verbeteren.

 

Machine monitoring / ProduPlus

Als u inzicht wilt krijgen hoe optimaal uw machines produceren, dan kunt u gebruik maken van software welke gekoppeld wordt aan de machinebesturing om zo continue de status van de machines te monitoren. Op deze wijze heeft u continue inzicht in de actuele status van uw machinepark.

Indien gewenst kunnen de operators aanvullende gegevens, zoals reden van stilstand of storingsoorzaak, invoeren. Alle verzamelde informatie wordt opgeslagen, wat analyse van de gegevens en vervolgens optimalisatie van uw productieproces mogelijk maakt.

 

Hariac heeft het ProduPlus systeem ontwikkeld. ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld door Hariac. Ga voor meer informatie naar de ProduPlus website.

Metaalunie

Service op afstand / Teleservice

Hariac heeft kennis opgedaan met diverse manieren van service op afstand via VPN verbindingen over het internet. 'Deze kennis willen we graag delen.

Hariac Universele DNC

DNC software, is software die de communicatie tussen werkvloer en de werkvoorbereiding verzorgt. De werkvoorbereider zet de CNC programma’s eventueel inclusief bijbehorende tekeningen en werkinstructies op het netwerk klaar. Met een DNC systeem kunnen de CNC programma’s vervolgens naar de CNC besturing worden verzonden.

Hariac heeft verschillende modulaire DNC modules ontwikkeld van zeer eenvoudig tot uitgebreid. De systemen bieden verschillende mogelijkheden voor elke gewenste omgeving en type bedrijf.

 

‘Hariac Universele DNC’ is de eenvoudigste uitvoering. Met Hariac Universele DNC kunt u CNC-programma’s en andere CNC-data uit uw besturing(en) laden en desgewenst weer terug sturen vanaf een in de nabijheid van de machine opgestelde PC of desgewenst vanaf een laptop.

Ook kunnen hiermee back-ups gemaakt worden van al uw CNC programma’s en van de machineconfiguratie.

 

+++ Klik hierFolder Hariac Universele DNC om de folder Hariac Universele DNC te downloaden. +++

+++ De demoversie van Hariac Universele DNC is hier Demoversie Hariac Universele DNC te downloaden. +++